Mămăligă cu tochitură

de admin 2
0 comentariu 22 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Ingrediente pentru tochitură:

  • 600 g carne de porc;
  • 1 lingură untură;
  • 1 ceapă;
  • 1 morcov;
  • 3 căţei de usturoi;
  • 2 linguri bulion de roşii;
  • ½ linguriţă boia iute;
  • 200 ml vin roşu;
  • sare, piper.

Ingrediente pentru mămăligă:

  • 180-200 g mălai;
  • 500 ml apă;
  • 1 linguriţă sare.

Pentru servit:

  • 100 g telemea, după preferinţă;
  • verdeaţă.

Mod de preparare:

  1. Încingi untura şi sotezi ceapa tocată şi morcovul dat prin răzătoare, câteva minute, la foc mediu.
  2. Adaugi carnea tăiată cubuleţe şi o căleşti încă 5 minute, pui bulionul, usturoiul zdrobit, torni vinul, condimentezi cu boia iute, sare şi piper, după gust.
  3. Acoperi vasul şi laşi să fiarbă la foc mediu, până ce carnea este complet gătită şi sosul s-a îngroşat.
  4. Între timp, dai în clocot apa pentru mămăligă, adaugi sarea, mălaiul „în ploaie“ şi amesteci cu un tel. Laşi să fiarbă la foc mic, 15-20 de minute, amestecând ocazional.
  5. Serveşti tochitura caldă, cu mămăligă şi telemea rasă. Decorezi cu verdeaţă proaspăt tocată.

Poftă bună!

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00