27
Ingrediente pentru tochitură:
- 600 g carne de porc;
- 1 lingură untură;
- 1 ceapă;
- 1 morcov;
- 3 căţei de usturoi;
- 2 linguri bulion de roşii;
- ½ linguriţă boia iute;
- 200 ml vin roşu;
- sare, piper.
Ingrediente pentru mămăligă:
- 180-200 g mălai;
- 500 ml apă;
- 1 linguriţă sare.
Pentru servit:
- 100 g telemea, după preferinţă;
- verdeaţă.
Mod de preparare:
- Încingi untura şi sotezi ceapa tocată şi morcovul dat prin răzătoare, câteva minute, la foc mediu.
- Adaugi carnea tăiată cubuleţe şi o căleşti încă 5 minute, pui bulionul, usturoiul zdrobit, torni vinul, condimentezi cu boia iute, sare şi piper, după gust.
- Acoperi vasul şi laşi să fiarbă la foc mediu, până ce carnea este complet gătită şi sosul s-a îngroşat.
- Între timp, dai în clocot apa pentru mămăligă, adaugi sarea, mălaiul „în ploaie“ şi amesteci cu un tel. Laşi să fiarbă la foc mic, 15-20 de minute, amestecând ocazional.
- Serveşti tochitura caldă, cu mămăligă şi telemea rasă. Decorezi cu verdeaţă proaspăt tocată.
Poftă bună!