Veste incredibilă: O terapie revoluționară pentru diabetul de tip 1!

de admin 2
0 comentariu 199 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Administrația americană pentru Alimente și Medicamente a dat undă verde unei descoperiri incredibile în lupta împotriva diabetului de tip 1. La 28 iunie, a fost aprobată prima terapie celulară numită Lantidra, care oferă persoanelor cu această afecțiune celule pancreatice donate capabile să producă insulină. Această veste aduce speranță și schimbări majore pentru pacienții care nu pot controla nivelul de zahăr din sânge prin metodele tradiționale, precum injecțiile sau perfuziile standard de insulină, conform NewScientist.

“Aprobarea de astăzi a primei terapii celulare pentru tratarea diabetului de tip 1 oferă persoanelor care se confruntă cu hipoglicemie severă recurentă o nouă opțiune de tratament pentru a atinge obiectivul dorit al nivelului de zahăr din sânge.”, a declarat Peter Marks de la Centrul pentru evaluarea și cercetarea produselor biologice al FDA într-un comunicat de presă.

Lantidra este o terapie unică prin perfuzie, care furnizează celule pancreatice de la un donator în vena principală a ficatului. Pacienții care beneficiază de această terapie trebuie să ia medicamente imunosupresoare pentru a preveni reacțiile sistemului lor imunitar împotriva celulelor donate, care produc insulină. În prezent, medicamentul este aprobat pentru adulții cu diabet de tip 1 care suferă de episoade repetate de hipoglicemie, în ciuda unui control strict și a unei educații exhaustive despre diabet.

Decizia FDA a fost fundamentată pe două studii clinice în care 30 de participanți au primit între una și trei perfuzii cu medicament. Aproximativ 70% dintre aceștia nu au mai avut nevoie de insulină timp de un an sau mai mult după tratament, iar 30% nu au mai avut nevoie de ea timp de peste cinci ani.

Această inovație medicală reprezintă un pas mare înainte în tratarea diabetului de tip 1 și aduce o rază de speranță pentru milioane de oameni din întreaga lume care trăiesc cu această afecțiune. Ziua în care diabetul va fi învins este din ce în ce mai aproape!

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00