Din 6 iulie, Universitatea Ovidius Constanța începe sesiunea de admitere pentru anul universitar 2023-2024

de admin 2
0 comentariu 111 vizualizari 4 minute de citit
A+A-
Reset

Peste două zile, pe data de joi, 6 iulie, Universitatea “Ovidius” din Constanța va începe sesiunea de vară a concursului de admitere pentru programele de licență și masterat din cele 16 facultăți. Pentru admiterea din acest an, vor fi disponibile 5.266 de locuri pentru 81 de programe de licență și 2.885 de locuri pentru 58 de programe de masterat.

Rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, a menționat că admiterea din acest an introduce patru programe noi de licență. Facultatea de Farmacie va oferi 50 de locuri la specializarea de Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic. Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă va scoate la concurs 50 de locuri pentru Informatică aplicată în inginerie industrială și 30 de locuri pentru Sisteme de producție digitale. De asemenea, Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie va avea 30 de locuri disponibile pentru programul de Inginerie și protecția mediului în industrie.

Pentru programele de licență, programul general cuprinde perioada 6 – 28 iulie 2023. În această perioadă vor avea loc înscrierile, susținerea probelor de concurs și înmatricularea pentru toate domeniile de studiu, inclusiv învățământul cu frecvență (IF), învățământul la distanță (ID) și învățământul cu frecvență redusă (IFR), în conformitate cu calendarul fiecărei facultăți. Facultatea de Medicină încheie înmatriculările pe data de 29 iulie 2023, iar Facultatea de Stomatologie are ca termen final pentru înmatriculări data de 4 august 2023.

Pentru programele de masterat, înscrierile, susținerea probelor de concurs și înmatricularea vor avea loc tot în perioada 6 – 28 iulie 2023, în conformitate cu calendarul specific fiecărei facultăți. Excepție face Facultatea de Medicină, unde admiterea la nivel de masterat va avea loc în luna septembrie.

În ceea ce privește înscrierea pentru admitere la cele 16 facultăți și la Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic (DPPD), candidații cetățeni români, ai Uniunii Europene, Spațiului Economic European și Confederației Elvețiene vor efectua înscrierea online prin intermediul platformei https://admitereonline.univ-ovidius.ro/. De asemenea, românii de pretutindeni (români și etnici români cu domiciliul stabil în străinătate, conform actului de identitate) se pot înscrie prin intermediul platformei dedicate http://admitereonlinerp.univ-ovidius.ro/, la fel ca și în anii precedenți.

De asemenea, cetățenii internaționali care doresc să studieze la UOC se pot înscrie online prin intermediul platformei https://admitereonline.univ-ovidius.ro/.

La cele 11 facultăți ale UOC, admiterea se va realiza pe baza mediei de la examenul de bacalaureat și a unui eseu motivațional sau a unei scrisori de intenție, în conformitate cu criteriile specifice fiecărui program de studiu (https://admitere.univ-ovidius.ro/home/criterii-de-admitere-si-taxe-de-scolarizare/).

Toți candidații declarați ADMIS trebuie să își completeze înregistrarea online pe platformă, împreună cu confirmarea locului obținut. Pentru finalizarea înregistrării, candidații trebuie să prezinte documentele de studiu originale utilizate la înscriere (diploma de bacalaureat sau, după caz, diploma de licență) și contractul de studii semnat în original. Termenul limită pentru depunerea documentelor este specificat în fișa de înscriere și în calendarul admiterii pentru fiecare facultate.

Pentru candidații cetățeni ucraineni care au absolvit școala preuniversitară în Ucraina, înregistrarea se face prin intermediul platformei International Students, online, conform instrucțiunilor primite de la Ministerul Educației, conform Instrucțiunilor nr. 1218/II/DGRIAE/30.05.2023.

Toate informațiile referitoare la admiterea în anul 2023 la UOC, pentru sesiunile din iulie și septembrie, sunt publicate pe site-ul http://admitere.univ-ovidius.ro/ și pe paginile web ale facultăților.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00