Dosarele cu șină, fără șină și copiile după acte nu o să mai fie solicitate!

de admin 2
0 comentariu 19 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Instituțiile publice din România au primit o nouă regulă conform căreia nu mai au dreptul să solicite românilor dosare fizice, indiferent dacă acestea sunt cu șină sau fără, și nici să perceapă vreo taxă de dosar. În schimb, întregul proces ar trebui să se desfășoare online, conform informațiilor publicate de sursazilei.ro.

Atât instituțiile publice centrale și locale, cât și persoanele juridice cu statut de utilitate publică sunt obligate acum să accepte copii electronice ale cărții de identitate, transmise prin e-mail. În plus, aceste instituții trebuie să ofere o adresă de e-mail specială în acest scop.

Legea care prevede aceste schimbări a fost promulgată la începutul anului, dar a intrat în vigoare abia acum. Conform noii reglementări, copiile și dosarele fizice ar trebui să fie înlocuite de stocarea documentelor în cloud-ul guvernamental.

Este important de menționat că angajații care vor continua să solicite dosare fizice vor fi supuși unor cercetări disciplinare. Această măsură are ca scop asigurarea respectării noilor reglementări și tranziția către un sistem electronic mai eficient și mai accesibil pentru cetățeni.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00