Eroare fatală: Submersibilul Titan a renunțat la balast înainte de a face implozie

de admin 2
0 comentariu 96 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Un fost consilier al OceanGate, Rob McCallum, a dezvăluit detalii șocante despre tragedia submarinului Titan, susținând că aceasta a fost cauzată de o decizie nefericită luată la bord. Potrivit informațiilor furnizate de McCallum, în momentul în care submersibilul se pregătea să coboare în adâncurile oceanului, echipajul a decis să renunțe la balast, încercând să urce în câteva momente. Această alegere tragică a dus la dispariția submarinului și, cel mai probabil, la pierderea celor cinci persoane aflate la bord.

Consultant de expediții și fost consultant al OceanGate pentru marketing și logistică, Rob McCallum a primit primele rapoarte despre tragicul incident care a avut loc cu Titanul. Într-un interviu acordat publicației The New Yorker, el a dezvăluit că a fost informat că submarinul se apropia de o adâncime de 3500 de metri înainte de a pierde comunicarea cu nava mamă.

James Cameron, cunoscut expert în scufundări și regizor al filmului “Titanic”, a confirmat aceste informații și a adăugat că a auzit din “interiorul comunității” că Titanul și-a pierdut balastul și că echipajul se confrunta cu o situație de urgență.

Contactul cu nava mamă a fost pierdut pe 18 iunie, la aproximativ o oră și jumătate de la începutul expediției, în care Titanul transporta cinci persoane într-o scufundare la adâncimea de aproximativ 13.000 de metri, către epava Titanicului.

Din păcate, la o astfel de adâncime, se crede că submarinul a suferit o implozie atât de puternică, încât persoanele aflate în interior au fost ucise pe loc, fără a avea timp să realizeze ce se întâmplă cu fuzelajul.

Autoritățile investighează în prezent implozia și nu este clar dacă pasagerii erau conștienți de pericolul iminent sau dacă au primit avertizări înainte ca fuzelajul să cedeze.

Cu toate acestea, mărturiile lui Cameron și McCallum sugerează că cel puțin una dintre persoanele de la bord a observat, într-un stadiu incipient și din motive necunoscute, că ceva nu era în regulă și a decis să anuleze scufundarea.

Se pare că pilotul submarinului în acel moment era Rush și, cel mai probabil, el era responsabil pentru manevra de scufundare.

Mai mulți foști pasageri au dezvăluit că Titanul întâmpina frecvent probleme cu bateria și sistemul de balast. Aceste incidente anterioare ridică întrebări cu privire la siguranța și fiabilitatea submersibilului, iar autoritățile continuă să investigheze circumstanțele tragice în care s-a petrecut această catastrofă submarină.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00