Pe 6 iulie, Președintele Klaus Iohannis convoacă ședința CSAT pentru discuții cruciale privind securitatea națională

de admin 2
0 comentariu 17 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), un organism crucial pentru securitatea națională, care se va desfășura joi, 6 iulie 2023, începând cu ora 17:00, la Palatul Cotroceni.

Agenda acestei ședințe importante include subiecte de mare relevanță pentru România și implică aspecte legate de politica de apărare și securitate a țării noastre. Printre temele discutate se numără:

  1. Obiectivele României pentru Summitul NATO de la Vilnius, Republica Lituania, care va avea loc în perioada 11-12 iulie 2023. România, în calitate de membru activ al NATO, va dezbate și își va exprima poziția în cadrul acestui eveniment internațional de importanță majoră.
  2. Evaluarea și identificarea forțelor armate ale României care pot fi mobilizate și puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații desfășurate în afara teritoriului național în anul 2024. Această analiză strategică va asigura o implicare eficientă și coordonată a armatei române în acțiunile internaționale.

Pe lângă aceste subiecte deosebit de relevante, ședința CSAT va aborda și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale, reafirmând angajamentul autorităților de a proteja și promova interesele României.

Comunicatul de presă emis de Administrația Prezidențială subliniază importanța acestei ședințe și implicarea președintelui Klaus Iohannis în gestionarea și dezvoltarea politicii de apărare a țării noastre. Prin intermediul CSAT, se asigură o abordare strategică și o coordonare eficientă a acțiunilor în domeniul securității naționale.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00