Delia Dinu, noul director al Serviciului Român de Informații?

de admin 2
0 comentariu 274 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Demisia neașteptată a directorului Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, a luat pe toată lumea prin surprindere. Aceasta a generat un mare semn de întrebare referitor la conducerea viitoare a Serviciului în următoarele 18 luni rămase din mandatul președintelui Klaus Iohannis.

Un nume care a început să circule în mediile politice este cel al unei femei, Delia Dinu. Aceasta este consilier prezidențial și șefa Departamentului de protocol de la Cotroceni. Există și o declarație anterioară a Adrianei Săftoiu, fost deputat PNL și fost consilier prezidențial, care a făcut referire la zvonul că o femeie ar putea prelua conducerea SRI.

Potrivit biografiei sale de pe site-ul Administrației Prezidențiale, Delia Dinu s-a licențiat în Drept la Facultatea “Simion Bărnuțiu” din Sibiu în 1976. În perioada 2000-2012, a activat în cadrul Serviciului de Protecție și Pază. Între aprilie 2005 și mai 2008, a fost consilier în cadrul Compartimentului de protocol al Administrației Prezidențiale, iar între mai 2008 și august 2012 a coordonat același departament. Începând cu august 2012, a fost numită Consilier de Stat la Compartimentul de protocol al Administrației Prezidențiale. A participat la Conferința Globală a Șefilor de Protocol de la Washington în 2012 și la cea de la Seul în 2014. La 28 august 2012, a fost numită Consilier de Stat, iar la 1 iulie 2016, a devenit Consilier Prezidențial.

Potrivit articolului 23 din Legea 14/1992, Serviciul Român de Informații este condus de un director cu rang de ministru, numit în ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, la propunerea Președintelui României, după audierea acestuia de către comisia parlamentară responsabilă cu controlul activității Serviciului Român de Informații, care prezintă un raport în fața celor două Camere ale Parlamentului.

În perioada în care SRI nu are un director civil, serviciul este condus interimar de prim-adjunct, care este și șeful operativ. În acest caz, generalul Răzvan Ionescu este prim-adjunctul directorului SRI și va prelua funcția până la finalizarea procedurilor de numire a unui nou director.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00