Ministerul Educației retrage ierarhia greșită a admiterii în liceu și asigură corectarea conform criteriilor legale

de admin 2
0 comentariu 21 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Ministerul Educației a retras ieri ierarhia greșită, publicată în mod inadvertent pe platforma edu.ro, întrucât aceasta nu a respectat criteriile de departajare prevăzute de lege. Această eroare a fost imediat constatată de către elevi și părinți, care au trăit momente de incertitudine în urma afișării mediilor aranjate greșit.

După identificarea incidentului, Ministerul Educației a intervenit prompt pentru a remedia situația. Este important de menționat că niciun elev nu a avut de suferit ca urmare a acestei erori. Ministerul a constatat că greșeala a fost cauzată de către firma responsabilă cu furnizarea software-ului, care a efectuat ierarhizarea fără a lua în considerare notele la disciplinele de limba și literatura română și matematică, conform prevederilor legale. Astfel, mediile obținute la evaluarea națională pentru clasele V-VIII au fost singurele criterii avute în vedere.

Ministerul Educației nu a fost informat sau consultat cu privire la această problemă, însă imediat ce a cunoscut de incident, a luat măsuri decisive. A fost dispusă retragerea imediată a listelor ierarhizate greșit și refacerea acesteia conform normelor legale. Varianta corectă a ierarhiei va fi afișată astăzi, iar în unele județe aceasta a fost deja publicată.

Reamintim că ierarhizarea candidaților pentru admiterea în liceu se face în ordinea descrescătoare a mediei de admitere, care reprezintă media notelor obținute la evaluarea națională. În cazul în care există candidați cu medii egale, se aplică, în ordine, următoarele criterii de departajare:

  1. Nota obținută la proba de limba și literatura română, în cadrul evaluării naționale.
  2. Nota obținută la proba de matematică, în cadrul evaluării naționale.
  3. Nota obținută la proba de limba și literatura maternă, în cazul în care este relevantă.
  4. Media de absolvire a claselor V-VIII.

Ministerul Educației își exprimă regretul față de incidentul survenit și asigură elevii, părinții și toți cei implicați că va acționa cu responsabilitate și rigurozitate pentru a preveni astfel de erori în viitor și a asigura transparența și corectitudinea procesului de admitere în liceu.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00