Universitatea “Ovidius” din Constanța găzduiește ediția a Cursurilor internaționale de vară de Limbă și Cultură Românească

de admin 2
0 comentariu 22 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Universitatea “Ovidius” din Constanța este gazda celei de-a XXVIII-a ediții a Cursurilor internaționale de vară de Limbă, cultură și civilizație românească, desfășurate la Facultatea de Litere.

Evenimentul are loc în perioada 3-23 iulie 2023, în Corpul A al campusului universitar situat pe Aleea Universității, nr. 1.

Această manifestare prestigioasă, inițiată în trecut de renumitul lingvist Eugen Coșeriu și organizată în parteneriat cu Ministerul Educației, aduce în acest an la Constanța peste 20 de studenți din Bulgaria, Turcia, Maroc, Polonia, Italia, Belgia, Statele Unite ale Americii, Republica Slovacă și Slovenia, conform declarațiilor conf. univ. dr. Alina Buzatu, decanul Facultății de Litere.

Programul academic al cursurilor cuprinde sesiuni intensive de învățare a limbii române, prelegeri despre artă, literatură, civilizație românească, istorie și mentalități, precum și ateliere de artă populară și excursii la locurile emblematice pentru identitatea multiculturală și multietnică a regiunii Dobrogea.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00