AUR cere demisia ministrului Educației în urma publicării greșite a ierarhiei de admitere la liceu

de admin 2
0 comentariu 20 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu, solicită demisia Ligiei Deca, ministrul Educației, în urma publicării eronate a ierarhiei de admitere la liceu.

Conform afirmațiilor sale, mediile elevilor au fost ordonate în funcție de media de absolvire a gimnaziului, iar nu de notele obținute la Limba română și Matematică, criteriile principale de departajare.

“Mii de elevi, părinți și profesori au fost șocați de o astfel de demonstrație de incompetență din partea Ministerului Educației, care a avut loc, culmea, în timpul discursurilor de la Palatul Cotroceni despre noile Legi ale Educației, acompaniate de fast inutil. Ligia Deca trebuie să-și asume responsabilitatea pentru această situație dezordonată și să-și prezinte demisia, dar nu înainte de a-și cere scuze publice celor afectați. România Educată a eșuat din nou”, a declarat Târziu într-un comunicat de presă.

Ministerul Educației a publicat pe site-ul admitere.edu.ro ierarhia pe nivel județean a absolvenților claselor a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională 2023 și doresc să se înscrie la liceu. După ce mai mulți părinți și elevi au semnalat că ierarhia este greșită, deoarece nu a fost respectată ordinea criteriilor de departajare, Ministerul Educației a decis să retragă documentul, conform informațiilor furnizate de senatorul USR.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00