Inaugurarea podului suspendat de la Brăila: Un triumf arhitectural

de admin 2
0 comentariu 35 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Astăzi, 6 iulie 2023, la ora 13:00, se deschide oficial circulația pe podul suspendat de la Brăila!

În primii 5 ani de la inaugurare, trecerea podului va fi gratuită, fără nicio taxă de trecere impusă.

Valoarea inițială a acestui proiect impresionant se ridică la 1.995.932.260 RON, fără TVA, și a fost finanțată din fonduri externe nerambursabile. Constructorul podului este Asocierea Astaldi S.P.A. – IHI Infrastructure System Co. Ltd.

În prima etapă, traficul rutier va fi deschis parțial, permițând accesul în județul Tulcea prin drumul către Măcin (etapa I). Etapa următoare, care implică finalizarea variantei de la Măcin până la Jijila (etapa II), va fi finalizată cât mai curând posibil.

Secretarul de Stat, Irinel Ionel Scrioșteanu, afirmă că de la preluarea mandatului său, în data de 24 februarie 2020, s-a implicat personal în evoluția lucrărilor. El a fost prezent în șantier încă de la început, coborând la o adâncime de 40 de metri în pământ, acolo unde se lucra la radierul primului bloc de ancoraj. Prin coordonarea și eforturile constante ale echipei sale, împreună cu colaborarea cu colegii din Minister și CNAIR, precum și cu antreprenorul și ceilalți factori implicați, această realizare majoră a fost atinsă în România.

Un sentiment de mândrie națională umple inimile românilor în acest moment, iar cuvintele de încurajare se aud din toate colțurile țării: “Hai, România! Hai, că se poate!”

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00