iPhone 15: Baterii mai mari și procesori avansați pentru noile modele

de admin 2
0 comentariu 54 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Potrivit unui nou raport apărut pe platforma Weibo și observat de ITHome, viitoarele modele de iPhone, inclusiv iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro și 15 Pro Max, sunt așteptate să beneficieze de baterii cu capacități semnificativ mai mari. Această informație a fost dezvăluită de o sursă de încredere din cadrul Foxconn, principalul partener de fabricație al Apple.

Conform raportului, se preconizează o creștere notabilă a capacităților bateriei pentru toate modelele din noua linie de iPhone-uri. Cel mai mare salt în capacitatea bateriei este așteptat la iPhone 15, care va avea o baterie cu o capacitate de 3877mAh, în creștere cu 18% față de predecesorul său. În același timp, se estimează că iPhone 15 Plus va fi echipat cu o baterie de 4912mAh, în creștere cu 13,6%. Modelele 15 Pro și 15 Pro Max vor beneficia și ele de o creștere a capacității bateriei, cu 14,1%, respectiv 10,9%, ajungând la 3650mAh și, respectiv, 4852mAh.

Este important de menționat că durata de viață a bateriei unui iPhone nu este determinată doar de mărimea acesteia, ci și de eficiența procesorului intern, iar în acest domeniu Apple a obținut rezultate remarcabile. Zvonurile indică faptul că iPhone 15 și iPhone 15 Plus vor fi alimentate de chipset-ul A16 Bionic, fabricat folosind un proces tehnologic de 5nm. În schimb, modelele 15 Pro sunt așteptate să fie echipate cu noul cip A17 Bionic, fabricat folosind un proces avansat de 3nm.

Termenul “nanometri” la care se face referire în industrie reprezintă distanța dintre tranzistorii de pe cip. O distanță mai mică asigură atât performanță îmbunătățită, cât și o eficiență energetică sporită. Procesul tehnologic de 3nm utilizat pentru cipul A17 Bionic al modelelor Pro reprezintă un pas semnificativ înainte, oferind potențial pentru o gestionare mai eficientă a energiei, în combinație cu baterii ceva mai mari. Desigur, ca în cazul oricărei știri de acest gen, toate informațiile de mai sus trebuie tratate cu o anumită rezervă.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00