132
Ingrediente pentru aluat:
- 500 g făină;
- 400 ml iaurt;
- 1 linguriță praf de copt;
- sare.
Ingrediente pentru umplutură:
- 6 cartofi;
- 2 cepe;
- un pic de cimbru;
- 2 linguri ulei;
- un pic de boia;
- sare.
Pentru copt:
- 2 linguri suc de roșii.
Mod de preparare:
- Întâi se face umplutura, pentru care cartofii curățați de coajă se fierb tăiați cuburi.
- Ceapa se călește în ulei și se adaugă cartofii ușor mărunțiți. Se lasă pe foc 10 minute, se adaugă cimbru, boia și sare.
- Pentru aluat, făina se amestecă cu sarea și praful de copt, se toarnă iaurtul, se amestecă cu mâna și se frământă.
- Se împarte coca, se umple și se așază plăcintele în tava de copt unsă cu ulei. Se ung cu suc de roșii și se lasă 35 de minute la cuptor. Se servesc cu verdeață.
Poftă bună!