Președintele Klaus Iohannis inaugurează Podul peste Dunăre de la Brăila

de admin 2
0 comentariu 40 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Astăzi, a fost inaugurat Podul peste Dunăre de la Brăila, supranumit “Golden Gate de România”. Lucrările la acest pod deosebit, cu un cost de jumătate de miliard de euro, s-au încheiat cu o întârziere de doi ani. Deși șoselele de legătură nu sunt încă finalizate, ceremonia de inaugurare va avea loc în prezența președintelui Klaus Iohannis. Ministerul Transporturilor promite că în următorii 5 ani nu va fi percepută o taxă de trecere pentru șoferii care traversează podul.

Podul suspendat de la Brăila, care se clasează ca al treilea cel mai mare pod din Europa și reprezintă cea mai mare investiție în infrastructură din ultimii 30 de ani, a fost inaugurat în prezența președintelui Klaus Iohannis. La ceremonie au participat, de asemenea, premierul Marcel Ciolacu, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, precum și alte personalități invitate.

“Aceasta este o zi specială pentru infrastructura din România. În 2017, puțini credeau că acest proiect va avea succes. La 6 ani distanță, suntem aici la inaugurare. Podul poate fi considerat un simbol al speranțelor și al unirii românilor. Este prima conexiune rutieră între județele Brăila și Tulcea. Este o dovadă că România poate atrage fonduri europene și poate crea noi oportunități de muncă.”, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Klaus Iohannis, Președintele României, completează: “Este o mare bucurie să particip la inaugurarea podului suspendat peste Dunăre, care leagă începând de astăzi județele Brăila și Tulcea. Aceasta este cea mai mare construcție ridicată în România în ultimele trei decenii și este al treilea pod ca mărime din Europa.

Felicit toți cei implicați în acest proiect de investiții pentru eforturile lor și pentru rezultatele obținute. Aceasta este o dovadă puternică că, în România, proiecte majore de infrastructură pot fi finalizate cu succes atunci când există voință și seriozitate.

Vreau să adresez mulțumiri speciale partenerilor noștri japonezi și italieni pentru implicarea și profesionalismul lor. Cu doi ani în urmă, în timpul aniversării a 100 de ani de relații bilaterale dintre Japonia și România, acest proiect de pod a fost prezentat ca un exemplu elocvent al colaborării dintre Japonia și Uniunea Europeană.

Această construcție reprezintă, cu siguranță, una dintre cele mai ambițioase inițiative de modernizare a infrastructurii de transport din România, realizată cu fonduri europene, expertiză internațională de referință și tehnologie de ultimă generație. Podul care a fost deschis astăzi pentru trafic reprezintă un pas extrem de important în atingerea obiectivelor de conectivitate, fluidizare a traficului de tranzit și siguranță rutieră. Acest proiect demonstrează cooperarea eficientă la nivel național și internațional.

În concluzie, felicitări pentru realizarea acestei construcții și succes în finalizarea întregului proiect, inclusiv a rutelor de acces corespunzătoare!”, a transmis Klaus Iohannis, Președintele României.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00