Marea Britanie semnează un acord cu BioNTech pentru a testa vaccinurile împotriva cancerului

by admin 2
0 comentariu 23 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Guvernul britanic și compania germană BioNTech au semnat un acord pentru a iniția teste clinice pentru vaccinurile împotriva cancerului. Marea Britanie, care tocmai a lansat un parteneriat cu dezvoltatorul vaccinului anti-COVID, își propune să trateze aproximativ 10.000 de pacienți cu cancer cu acest nou vaccin până în 2030.

Deși gigantul farmaceutic german a început deja testarea vaccinurilor personalizate împotriva cancerului, majoritatea pacienților se vor putea alătura programului abia în 2026. Cu toate acestea, Serviciul Public de Sănătate din Marea Britanie va începe testarea în cursul acestui an.

“Prin vaccinarea primilor pacienți în toamnă, sperăm să le mărim șansele de supraviețuire”, a declarat Amanda Pritchard, director general al Serviciului Public de Sănătate britanic, conform euronews.com.

Serviciul Public de Sănătate britanic, împreună cu compania sanitară de stat Genomics England, au lansat o platformă pentru promovarea vaccinării împotriva cancerului, cu scopul de a încuraja pacienții interesați să se înscrie și să participe la testare. Scopul este de a ajuta pacienții care nu au răspuns pozitiv la tratamentele generice anticancer.

Conform anunțului, instituția va furniza mai multe detalii echipelor clinice și pacienților, iar participanții la studii vor trebui să ofere consimțământul lor pentru a fi luați în considerare. Eligibilitatea pacienților va fi stabilită pe baza disponibilității țesuturilor suplimentare.

Ce sunt vaccinurile împotriva cancerului? Spre deosebire de vaccinurile profilactice, care sunt utilizate în scopuri preventive și sunt administrate persoanelor sănătoase, vaccinurile personalizate împotriva cancerului sunt “terapeutice” și sunt utilizate ca tratament pentru pacienții cu cancer.

Aceste vaccinuri sunt bazate pe terapia imunologică cu ARN mesager, ceea ce înseamnă că activează sistemul imunitar al pacientului pentru a recunoaște și elimina celulele canceroase.

Vaccinurile personalizate împotriva cancerului pot fi adaptate pentru fiecare pacient și pentru tipul de cancer pe care îl are, pe baza secvenței genomice a celulelor canceroase prelevate de la pacient.

Cu toate acestea, tratamentul poate viza și anomalii comune întâlnite în diferite tipuri de cancer.

BioNTech va deschide laboratoare în Cambridge, Marea Britanie, pentru a sprijini dezvoltarea vaccinului anticancer și are în plan să inițieze alte studii clinice pentru a oferi noi tratamente pacienților.

În cazul în care vor fi dezvoltate cu succes, vaccinurile ar putea deveni parte a tratamentului standard pentru pacienții cu cancer, indiferent de stadiul bolii, fiind benefice atât pentru cazurile incipiente, cât și pentru cele avansate.

Articole similare

Comentarii

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00