68
Ingrediente:
- 250 g fructe de pădure;
- 250 g ciocolată neagră;
- 200 g unt;
- 100 ml smântână;
- 4 ouă;
- 125 g zahăr pudră;
- 1 lingură zahăr tos;
- 20 g făină.
Pentru decor:
- 100 g ciocolată;
- fructe de pădure.
Mod de preparare:
- Ciocolata ruptă bucăți și untul tăiat cuburi se pun la topit la microunde.
- Ouăle întregi se freacă bine cu zahărul pudră, apoi se adaugă făina și smântâna, amestecul de unt și ciocolată răcorit.
- Se toarnă jumătate din cantitatea de aluat în forma de copt, se pun fructele de pădure, se presară cu zahărul tos și apoi se toarnă restul aluatului. Se coace 20-30 de minute, în funcție de cuptor.
- Pe prăjitura rece se toarnă ciocolată topită și se ornează cu fructe de pădure.
Poftă bună!