Resomarea sau incinerarea cu apă, noua metodă funerară

de admin 2
0 comentarii 86 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Cel mai mare furnizor de servicii funerare din Marea Britanie a anunțat că, începând cu acest an, va oferi servicii de incinerare în apă, cunoscute și sub numele de resomare. Această decizie vine în urma cererii tot mai mari pentru opțiuni mai ecologice în procesul de încheiere a vieții, conform informațiilor prezentate de Euronews.com.

În prezent, în cea mai mare parte a Europei, există doar două opțiuni pentru tratamentul final al rămășițelor umane: înmormântarea sau incinerarea tradițională cu foc.

Cu toate acestea, noi opțiuni sunt explorate și una dintre ele este incinerarea cu apă sau resomarea.

Incinerarea cu apă, cunoscută și sub denumirile de aquamation, resomation și hidroliză alcalină, utilizează apa pentru a transforma corpul în rămășițe scheletice.

Corpul este plasat într-un vas de oțel umplut cu apă și o soluție alcalină.

Apoi, prin încălzire, carnea este descompusă în componente chimice precum aminoacizi, peptide, zaharuri și săruri.

După aproximativ trei-patru ore, rămân doar oasele, care sunt măcinate pentru a obține o pulbere albă. Aceasta este apoi așezată într-o urnă și predată familiei.

Impactul asupra mediului al industriei funerare

„Timp de decenii, oamenii au avut doar două opțiuni principale pentru tratamentul final al rămășițelor umane: înmormântarea și incinerarea”, spune Julian Atkinson, director al companiei de servicii funerare Kindly Earth.

„Noi le oferim oamenilor o altă opțiune pentru modul în care părăsesc această lume, deoarece acest proces natural utilizează apa, nu focul, ceea ce îl face mai blând cu corpul și mai prietenos cu mediul înconjurător.”

Există un interes crescut pentru acest tip de serviciu.

Un studiu realizat de YouGov, la comanda Co-op Funeralcare, a arătat că 89% dintre adulții din Marea Britanie nu au auzit despre termenul de resomare. Cu toate acestea, odată ce le-a fost explicat conceptul, puțin sub o treime (29%) au declarat că ar alege acest serviciu pentru propria înmormântare, în cazul în care ar fi disponibil.

„Creșterea preocupărilor legate de ecologie și sustenabilitate în ultima decadă, combinate cu dorința de a fi în armonie cu natura sau de a se odihni într-un cadru natural, înseamnă că tot mai mulți oameni iau în considerare impactul asupra mediului al propriului corp după moarte”, spune profesorul Douglas Davies de la Departamentul de Teologie și Religie al Universității Durham.

Comentarii

Articole similare

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
eMangalia

FREE
VIEW