USR Constanța are o conferință în acest moment privind diverse subiecte de interes național și regional

de admin 2
0 comentariu 34 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

La sediul USR Constanța din bulevardul Mamaia nr. 13 are loc în acest moment o conferință de presă în care vor fi abordate mai multe subiecte de interes local, printre care formularea unei plângeri penale împotriva vânzării de către Primăria Constanța a unei bucăți de plajă din stațiunea Mamaia către firma condusă de șeful PSD, Ion Dumitrache, anularea în primă instanță a Hotărârii de Consiliu Local 134/2021 Mangalia prin care se aproba ca orice investitor să poată ridica clădiri de peste 9 etaje pe terenuri mai mari de 2.000 de metri pătrați (inclusiv spații verzi), propunerea USR de înființare a unei Direcții de Investigare a Infracțiunilor de Mediu și Legea reciclării deșeurilor din construcții și demolări.

La eveniment participă președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion, președintele USR Mangalia, Semiran Abdurefi, și senatorul USR, Remus Negoi.

Semiran Abdurefi: “Am avut un proces în instanță anul trecut pentru a revoca un proiect de hotărâre local referitor la dezvoltarea durabilă a stațiunilor din jurul Mangaliei. Acest proiect ar anula Planul Urbanistic General al Mangaliei. El permite dezvoltatorilor imobiliari să construiască în zonele verzi. Aceasta a dus la aprobarea unor autorizații de construire. În primă instanță, am câștigat acest proces. Vom vedea ce va face Consiliul Local.”

Remus Negoi: “Faptul că am câștigat acest proces este un semnal pozitiv, deoarece implicarea oamenilor duce la rezultate foarte bune. Aș dori să vorbesc despre o inițiativă recentă pe care am depus-o, și anume gestionarea deșeurilor provenite din construcții și demolări. Este pentru prima dată când o lege abordează această problemă. Noi am văzut cu ochii noștri ce se poate întâmpla cu aceste deșeuri. Ele sunt depozitate haotic. Dorim să existe responsabilități clare care să stabilească modul în care aceste deșeuri sunt preluate, transportate și, foarte important, reciclate. Normele tehnice trebuie să stabilească modul în care aceste deșeuri vor fi utilizate.”

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00