Meta prezintă aplicația Threads ca un refugiu “prietenos”, dar întâmpină provocări în moderarea conținutului

de admin 2
0 comentariu 25 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Mark Zuckerberg prezintă aplicația de socializare Threads ca un spațiu “prietenos”, distinct de Twitter, deținut de Elon Musk.

Meta Platforms, compania-mamă a Facebook și Instagram, a lansat recent aplicația Threads, care a atras deja peste 70 de milioane de utilizatori în primele două zile.

Cu toate acestea, Meta se confruntă cu provocări în menținerea unei viziuni idealiste și a gestionării conținutului negativ, având în vedere experiența sa anterioară în combaterea dezinformării și a discursului de ură.

Aplicația Threads se conectează cu alte servicii de social media, cum ar fi Mastodon, ceea ce poate genera noi provocări de moderare a conținutului. Meta nu își va extinde programul de verificare a faptelor la Threads, iar postările false de pe Facebook sau Instagram vor păstra etichetele și pe Threads.

Meta intenționează să se concentreze pe subiecte ușoare, dar întâmpină deja dificultăți în moderarea conținutului ilegal sau abuziv. Conexiunea la fediverse poate implica dificultăți în identificarea și sancționarea comportamentului abuziv și a conținutului ilegal.

Expertii în media online atrag atenția asupra problemelor complexe legate de gestionarea conținutului ilegal și interacțiunile cu serverele fediverse.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00