Prăjitura Pădurea Neagră

de admin 2
0 comentarii 51 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Ingrediente pentru aluat:

  • 6 ouă;
  • 200 g zahăr pudră;
  • 100 g unt topit;
  • 75 g pudră de migdale;
  • 50 g făină;
  • 1 plic praf de copt;
  • 100 g cacao;
  • 2 plicuri zahăr vanilat;
  • un praf sare.

Ingrediente pentru umplutură:

  • 100 g ciocolată neagră;
  • 500 g cireșe decongelate;
  • 100 ml lichior de cireșe;
  • 400 ml frișcă lichidă.

Mod de preparare:

  1. Cireșele decongelate se pun într-un vas, se toarnă lichiorul și se lasă la macerat. Frișca se pune la frigider.
  2. Ouăle ținute la temperatura camerei se separă. Gălbenușurile se freacă cu 50 g zahăr până se topește zahărul. Se adaugă untul topit și răcorit, pudra de migdale, cacaua. Se încorporează apoi făina (amestecată în prealabil cu praful de copt și cernută) și un plic de zahăr vanilat.
  3. Se bat albușurile spumă cu un praf de sare și se adaugă peste gălbenușuri, amestecând cu delicatețe.
  4. Se toarnă aluatul într-o tavă pătrată sau dreptunghiulară, tapetată cu o hârtie de copt. Se coace 20 de minute.
  5. Între timp, din restul de zahăr, un plic zahăr vanilat și 250 ml apă se fierbe un sirop. Se ia de pe foc și se pun cireșele.
  6. Blatul se taie în două și se stropește cu sirop partea de jos. Se bate frișca și se repartizează uniform peste primul blat. Se acoperă cu a doua parte de blat și se taie în pătrate. Se toarnă ciocolată neagră topită peste ele, după care se așază cireșele.

Poftă bună!

Comentarii

Articole similare

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
eMangalia

FREE
VIEW