România, lider european în utilizarea energiei eoliene

by admin 2
0 comentariu 19 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

România se situează pe primul loc în Europa în ceea ce privește utilizarea energiei eoliene, conform datelor statistice actualizate zilnic. Cu toate acestea, în ceea ce privește producția de energie eoliană, țara noastră ocupă locul șase.

La sfârșitul săptămânii, România a înregistrat un procent de utilizare a energiei eoliene de 29%, situându-se în fruntea clasamentului european. Pe locurile următoare s-au plasat Lituania (25%), Spania (21%) și Suedia (20%). Printre primele zece țări din Europa se mai regăsesc Croația (18%), Marea Britanie (17%), Danemarca (16%), Grecia (12%), Olanda (12%) și Germania (8%).

În ceea ce privește producția de energie eoliană, atât pe uscat, cât și pe apă, România s-a clasat pe locul 6, Spania ocupând prima poziție.

Statisticile relevă faptul că anul trecut, energia eoliană a acoperit 15% din cererea de energie electrică a Uniunii Europene. În unele zile, producția de energie eoliană a depășit chiar și 100% din cererea de energie electrică a anumitor state membre.

Articole similare

Comentarii

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00