Google testează noul asistent AI pentru informații medicale, Med-PaLM 2

by admin 2
0 comentariu 21 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Google testează asistentul său AI, Med-PaLM 2, în colaborare cu Clinica Mayo și alte spitale de cercetare, conform unui raport recent din The Wall Street Journal. Med-PaLM 2 este o versiune îmbunătățită a modelului de limbaj dezvoltat de Google și este specializat în furnizarea de răspunsuri la întrebări legate de informații medicale.

Potrivit raportului WSJ, Google vede un potențial semnificativ pentru acest instrument AI în regiunile în care accesul la medici este limitat. Med-PaLM 2 a fost antrenat utilizând un set special selectat de date furnizate de experți medicali, iar Google afirmă că acest lucru îl face mai eficient în furnizarea de asistență medicală decât alți chatboți cu uz general, precum Bard, Bing și ChatGPT.

Cu toate acestea, un document de cercetare publicat de Google în luna mai a recunoscut că Med-PaLM 2 se confruntă încă cu probleme de acuratețe. Medicii au identificat unele inexactități și informații irelevante în răspunsurile furnizate de Med-PaLM și Med-PaLM 2, în comparație cu răspunsurile oferite de colegii lor umani.

Cu toate acestea, chatbot-ul a obținut rezultate admirabile în aproape toate celelalte criterii de evaluare, prezentând raționamente, răspunsuri susținute de consens și o înțelegere corectă, rivalizând cu performanța medicilor reali. De asemenea, îngrijorările legate de confidențialitate au fost abordate. Clienții care testează Med-PaLM 2 vor avea control asupra datelor lor, care vor fi criptate și inaccesibile pentru Google.

Greg Corrado, directorul senior de cercetare al Google, a declarat pentru WSJ că Med-PaLM 2 se află încă în stadiile incipiente. Deși Corrado nu recomandă încă folosirea sa pentru diagnosticarea pacienților în mod categoric, el consideră că Med-PaLM 2 ar putea extinde semnificativ rolul benefic al inteligenței artificiale în domeniul asistenței medicale.

Articole similare

Comentarii

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00