Guvernul anunță majorarea valorii tichetelor de masă

de admin 2
0 comentariu 25 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Prima întâlnire a Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, prezidată de premierul Marcel Ciolacu, a avut loc astăzi la Palatul Victoria, cu o agendă cuprinzând mai multe subiecte de interes pentru partenerii sociali.

Reprezentanții Guvernului, sindicatelor și patronatelor au convenit asupra majorării valorii tichetelor de masă începând cu 1 august 2023 la 35 de lei, iar începând cu 1 ianuarie 2024, la 40 de lei. În perioada imediat următoare, Executivul va aproba actele normative necesare pentru implementarea acestei decizii.

“Îmbunătățirea nivelului de trai, reducerea inflației, asigurarea stabilității economice și deschiderea mai multor apeluri de proiecte finanțate prin cadrul financiar multianual 2021-2027 au fost, de asemenea, subiecte abordate în cadrul discuțiilor dintre reprezentanții Guvernului și partenerii sociali”, se menționează într-un comunicat de presă.

Premierul a declarat: “Doresc să începem un dialog deschis începând de astăzi cu sindicatele și patronatele cu privire la deciziile importante pe care le vom lua în perioada următoare. Guvernarea noastră are ca obiectiv economia și reformele în beneficiul cetățenilor. Este clar că trebuie să ne încadrăm în deficitul bugetar asumat de statul român pentru a beneficia de fondurile europene care vor asigura stabilitatea economică a României.

Vom menține linia trasată prin bugetul de stat și vom respecta angajamentele asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, un instrument important pentru reforme și investiții în țara noastră. În același timp, conform angajamentului nostru, vom continua să luăm măsuri pentru reducerea inflației, astfel încât să încheiem acest an cu o rată a inflației într-o singură cifră, iar pentru anul viitor avem o viziune sustenabilă și predictibilă pentru susținerea economiei și creșterea nivelului de trai. Acestea sunt subiecte extrem de importante asupra cărora vom consulta în mod constant partenerii sociali”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Consultările Guvernului cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor vor continua atât în cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, cât și la nivelul ministerelor.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00