Lucrările de artă semnate de Picasso vor fi aduse în România cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale

de admin 2
0 comentariu 51 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Ministerul Apărării Naționale va asigura transportul aerian a 46 de lucrări de artă semnate de Picasso, care vor fi expuse în cadrul expoziției “Efectul Picasso”, organizată de Muzeul de Artă Recentă din București în colaborare cu Muzeul Picasso din Paris.

Având în vedere valoarea cumulată de asigurare a celor 46 de opere, în valoare de 136,5 milioane de euro, legislația Franței impune ca transportul bunurilor de patrimoniu să nu depășească suma de 75 de milioane de euro. Astfel, Ministerul Apărării Naționale va facilita două zboruri dus-întors pentru transportul în siguranță al operelor de artă.

Expoziția “Efectul Picasso” a fost concepută în parteneriat între Muzeul de Artă Recentă din București și Muzeul Picasso din Paris și va fi deschisă la București în perioada 26 septembrie 2023 – 8 ianuarie 2024. Aceasta face parte dintr-o serie de expoziții care au fost prezentate la Paris, Barcelona, New York și alte mari orașe.

Expoziția va include 46 de lucrări semnate de Pablo Picasso, inclusiv unele dintre celebrele sale tablouri, unele dintre ele având dimensiuni impresionante. Lucrările lui Picasso, alături de desenele și lucrările grafice, au influențat evoluția artei mondiale pe parcursul a mai multor decenii. Aceste opere provin direct de la Muzeul Picasso din Paris și vor fi expuse alături de lucrări ale unor artiști români influențați de stilul lui Picasso.

Expoziția “Efectul Picasso” reprezintă un eveniment artistic deosebit la nivel național și reprezintă prima ocazie în istoria culturii contemporane românești în care capodopere semnate de Pablo Picasso vor fi prezentate timp de trei luni publicului din România.

Guvernul a elaborat un act normativ care permite Ministerului Apărării Naționale să asigure transportul aerian pentru cele 46 de lucrări de artă Picasso, de la Paris la București și retur. Transportul terestru dus-întors între Muzeul Picasso și Aeroportul Internațional Henri Coandă București va fi realizat de o companie specializată în transportul de artă, iar costurile vor fi suportate de către Muzeul de Artă Recentă.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00