Rivian înregistrează creșteri spectaculoase pe bursă și devine liderul vânzărilor de mașini electrice

de admin 2
0 comentariu 21 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Rivian a devenit subiectul principal al pieței bursiere americane la începutul lunii iulie, după o serie impresionantă de creșteri. Compania a semnat un acord cu Tesla (TSLA), devenind al treilea producător de automobile care va utiliza stațiile de încărcare rapidă ale Tesla și va echipa propriile mașini cu portul de încărcare Tesla începând din 2025.

Pe data de 20 iunie, acțiunile au scăzut de la 15,50 dolari la sub 13,50 dolari în zilele următoare. Cu toate acestea, pe 2 iulie, Rivian a prezentat datele referitoare la producția și livrările din al doilea trimestru al anului. Acțiunile au crescut rapid în urma acestor informații: compania a produs 13.992 de mașini la uzina din Illinois, cu 4.597 de mașini mai mult decât în trimestrul anterior. De asemenea, au fost livrate 12.640 de mașini, depășind estimările medii de aproximativ 11.000 de mașini.

Modelul R1T a devenit cel mai bine vândut pickup electric în prima jumătate a anului, cu aproape 16.500 de unități livrate, situându-se pe locul al patrulea în clasamentul general al vânzărilor de vehicule electrice, după modelele Tesla 3 și Y și Chevrolet Bolt. Aceasta reprezintă o performanță impresionantă pentru Rivian, care își propune să devină un jucător important în industria producătorilor de mașini electrice.

Obiectivul de a produce 50.000 de unități în acest an devine din ce în ce mai realizabil, având în vedere că anul trecut au fost întâmpinate dificultăți în aprovizionarea cu componente. Aceasta indică faptul că viitorul nu mai pare atât de sumbru pentru Rivian, ci, dimpotrivă, promițător. De asemenea, săptămâna aceasta, Amazon a anunțat că va utiliza vehiculele Rivian pentru livrările din Germania, fiind prima țară europeană în care vor fi implementate. Amintim că Amazon are un contract masiv cu Rivian pentru furnizarea a 100.000 de vehicule electrice până în 2030.

Pe termen scurt, există toate șansele să se înregistreze profituri semnificative în urma acestor creșteri impresionante, care au fost susținute și de volume ridicate de tranzacționare. Pentru a menține trendul ascendent, cotația acțiunilor nu trebuie să scadă sub 16-17 dolari per acțiune. Pe termen mai lung, mă aștept ca prețul să continue să crească, în special dacă livrările din trimestrul trei vor fi bune. Astfel, nivelul de 40 de dolari per acțiune, ca țintă, nu mai pare atât de îndepărtat spre sfârșitul anului.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00