Ubisoft pierde poziția de lider pe piața europeană în fața CD Projekt

de admin 2
0 comentariu 35 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

CD Projekt, compania care a adus în lumina reflectoarelor franciza The Witcher și jocul controversat Cyberpunk 2077, a devenit cel mai mare publisher din Europa în prima jumătate a anului 2023. Astfel, a reușit să întreacă gigantul francez Ubisoft, care a avut o scădere a cotei de piață.

Deși aparențele pot înșela, datele financiare arată că CD Projekt a înregistrat o cotă de piață de 3.5 miliarde de dolari, în timp ce Ubisoft a ajuns la valoarea de “doar” 3 miliarde de dolari. Deși numărul francizelor din portofoliu este redus, succesul trilogiei The Witcher a contribuit în mare măsură la ascensiunea CD Projekt.

În schimb, Ubisoft a înregistrat o descreștere în ultima perioadă, iar ultimele lansări nu au avut un impact semnificativ în rândul publicului. Jocurile precum Assassin’s Creed și Far Cry nu mai stârnesc aceeași entuziasm ca în trecut, atât în rândul comunității de jucători, cât și în mediul online.

Cu toate acestea, Ubisoft nu pare să renunțe la încercarea de a-și recâștiga poziția. Compania continuă să dezvolte noi jocuri precum XDefiant și să colaboreze pentru adaptări în lumea jocurilor pentru francizele Avatar și Star Wars.

Pe de altă parte, o altă posibilitate ar fi vânzarea companiilor. Confruntarea dintre Microsoft și Sony a generat un război al achizițiilor, iar una dintre cele două companii ar putea face o ofertă tentantă pentru Ubisoft sau chiar pentru CD Projekt. Cu toate acestea, experții consideră că polonezii de la CD Projekt mai au potențial de creștere și nu se așteaptă la o eventuală vânzare în viitorul apropiat.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00