25
Ingrediente:
- 6 cartofi mari;
- 100 g cubuleţe bacon;
- 1 ceapă;
- 200 ml smântână;
- 12 felii caşcaval sau brânză topită;
- 1 legătură ceapă verde.
Mod de preparare:
- Cartofii se spală foarte bine şi se lasă în coajă. Se învelesc în folie de aluminiu fiecare şi se pun 40 de minute la cuptor.
- În acest timp, ceapa curățată și tocată mărunt şi cubulețele de bacon se călesc fără a adăuga ulei. Se scurge eventuala grăsime lăsată de bacon, se pune smântâna şi se adaugă 6 felii de cașcaval sau brânză.
- Cartofii răcoriţi se golesc de miez, care se amestecă cu compoziţia de smântână și se pune apoi în fiecare cartof, se aşează deasupra cele 6 felii de caşcaval rămase şi se lasă 10 minute la cuptor.
- Se servesc cu ceapă verde tocată.
Poftă bună!