Deciziile critice privind sprijinul NATO pentru Ucraina, amânate până la summitul de la Vilnius

de admin 2
0 comentariu 16 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Deoarece nu s-a ajuns încă la un acord cu privire la forma finală a declarației summit-ului, reprezentanții NATO se vor reuni din nou astăzi, pe 11 iulie, pentru a discuta această problemă.

În discursul său din 10 iulie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a sugerat participarea sa la summit și a reiterat solicitarea sa pentru un “semnal clar” în ceea ce privește candidatura Ucrainei pentru aderarea la NATO.

În septembrie 2022, Kievul a solicitat aderarea rapidă la NATO. Țara speră să primească un semnal puternic cu privire la integrarea sa în Alianță la summit-ul de la Vilnius, care se desfășoară în perioada 11-12 iulie. Potrivit ministrului de externe ucrainean, Dmytro Kuleba, Ucraina ar trebui să poată evita pașii obișnuiți ai Planului de acțiune pentru aderare în parcursul său spre aderare.

Cu toate acestea, chiar și în această situație, Ucraina ar trebui să continue reformele și nu ar exista un termen clar pentru aderarea la NATO. Se așteaptă ca Statele Unite și Germania să se opună unei invitații categorice pentru Ucraina la summit, invocând necesitatea continuării reformelor și agresiunea rusă în desfășurare.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00