Inspectorii sanitari-veterinari au sancționat peste 50 de unități de pe litoral

de admin 2
0 comentariu 27 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță că, în perioada 3 – 9 iulie 2023, inspectorii sanitari-veterinari au aplicat amenzi în valoare totală de 581.200 de lei unor unități din șase zone de interes turistic de pe litoralul Mării Negre.

Potrivit ANSVSA, au fost verificate un total de 230 de unități amplasate în localitățile Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costinești, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Mangalia și Constanța. Din acestea, 55 de unități au fost sancționate contravențional.

În urma controalelor, s-au constatat deficiențe în ceea ce privește comercializarea directă a produselor alimentare către consumatorul final în spații neaprobate sanitar-veterinar, precum și nerespectarea normelor sanitare-veterinare referitoare la întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și valorificare a produselor alimentare.

De asemenea, inspectorii ANSVSA au constatat depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare și absența documentelor care să ateste trasabilitatea acestora.

În comunicat se menționează că au fost confiscate și direcționate către unități de neutralizare produse alimentare în cantitate totală de 208 kg, inclusiv carne de vită, carne de pui, pește, produse din pește și ouă.

Pe data de 7 iulie, inspectorii sanitari-veterinari și pentru siguranța alimentelor au oferit consultanță și instruire agenților economici care au desfășurat activități în cadrul Festivalului Neversea, în ceea ce privește respectarea condițiilor de igienă, întreținerea spațiilor de depozitare, prelucrare a produselor alimentare și aplicarea corectă a prevederilor legale referitoare la trasabilitatea produselor.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanța, pune la dispoziție numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival 2023: 0786 577 007, unde cetățenii pot face sesizări sau obține informații cu privire la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul Call-Center-ului ANSVSA: 0800 826 787, apelabil gratuit din orice rețea de telefonie.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00