Fundația Academia Civică organizează miercuri, 12 iulie 2023, începând cu ora 12:00, un eveniment special la sediul său din strada Jean Louis Calderon, nr. 66, București.
Vă invităm și vă așteptăm să participați la o nouă dezbatere însoțită de proiecția unui film documentar și lansarea Revistei Memoria.
La această întâlnire vor fi prezenți:
- Ileana Mateescu și Lăcrămioara Stoenescu, supraviețuitoare ale deportărilor;
- Nicolae Constantinescu, președintele Fundației Culturale Memoria;
- Valeriu Antonovici și Claudia-Florentina Dobre, realizatorii filmului documentar “Povestiri din Bărăgan. Amintiri din Siberia românească”;
- Istoricii Ioana Boca și Cosmin Budeancă.
Evenimentul este parte a Caravanei Istoriei și reprezintă a patra ediție, fiind însoțită și de a doua excursie a elevilor de la Școala Gimnazială Nr. 1 Plătărești.
Programul evenimentului include următoarele activități:
- Proiecția filmului documentar “Povestiri din Bărăgan. Amintiri din Siberia românească”, realizat de Valeriu Antonovici și Claudia-Florentina Dobre.
- Dezbatere la care vor participa Ileana Mateescu și Lăcrămioara Stoenescu, Nicolae Constantinescu, Valeriu Antonovici și Claudia-Florentina Dobre, precum și istoricii Ioana Boca și Cosmin Budeancă.
- Lansarea numărului 123 al revistei Memoria, o publicație dedicată gândirii captive.
La eveniment vor fi prezenți și elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Plătărești, împreună cu Mihaela Stoica, directorul școlii, și Anca ISPAS și Constanța Marinescu, profesori de Limba și literatura română.
Proiectul a fost inițiat de Fundația Culturală Memoria în colaborare cu Școala Gimnazială nr. 1 Plătărești și este susținut de Primăria Plătărești. Finanțarea provine de la Uniunea Europeană prin Next GenerationEU, prin intermediul Planului Național Regional de Redresare (PNRR): Fonduri pentru o Românie modernă și reformată!
Mulțumim partenerilor noștri instituționali din cadrul acestui proiect: Asociația Casa Memorială “Iuliu Maniu” Bădăcin, Asociația Postmodernism Museum, Fundația Academia Civică, Fundația Corneliu Coposu, Muzeul Ororilor Comunismului în România și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România.