PSD propune taxe speciale, inclusiv una pentru piscine!

de admin 2
0 comentariu 33 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Social-democrații au anunțat astăzi că intenționează să impună o taxă specială asupra companiilor care își transferă profiturile în străinătate sub diverse forme, potrivit unor surse din PSD citate de stiripesurse.ro. Aceștia doresc să implementeze această taxă pentru a descuraja practica companiilor de a-și exporta profiturile prin intermediul serviciilor de consultanță.

În plus, PSD propune impunerea unei taxe de 1% asupra clădirilor rezidențiale care depășesc valoarea de 500.000 de euro, incluzând aici și piscinele.

În același context, liberalii au venit cu propuneri pentru reducerea deficitului bugetar. Acestea includ majorarea taxelor de licențiere pentru jocurile de noroc, creșterea accizelor la produsele alcoolice și tutun, majorarea TVA-ului pentru produsele care conțin zahăr și eliminarea scutirii de la plata CASS pentru angajații din construcții.

Coaliția de guvernare a discutat în ultimele zile despre aceste măsuri de reducere a deficitului bugetar. Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că vor fi luate decizii în această săptămână. “Nu vor fi impozite noi sau majorări de impozite. Vom lucra în conformitate cu angajamentele asumate până în prezent. Proiectul PNRR nu a fost contribuția mea sau a PSD, ci este un angajament asumat de statul român, iar noi vom încerca să eliminăm cât mai multe excepții”, a declarat acesta.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00