Sega renunță la dezvoltarea jocurilor blockchain

de admin 2
0 comentariu 15 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Sega renunță la dezvoltarea jocurilor bazate pe blockchain, conform unei declarații recente a co-Directorului de Operatiuni, Shuji Utsumi, într-un interviu acordat Bloomberg. Această decizie reflectă tendința generală din industria jocurilor, întrucât un sondaj realizat la Conferința Dezvoltatorilor de Jocuri (GDC) din acest an a arătat că doar 23% dintre dezvoltatori sunt interesați să integreze criptomonede sau tehnologia blockchain în jocurile lor.

Sega și-a ajustat strategia și a decis să nu utilizeze tehnologia blockchain în cadrul francizelor sale emblemate, dar va permite în continuare licențierea unor personaje pentru NFT-uri. Utsumi a menționat personajele din Virtua Fighter și Three Kingdoms, precum și “francizele secundare” ca potențiali candidați pentru această nouă strategie.

Decizia lui Utsumi se bazează pe convingerea că jocurile de tip play-to-earn, care adesea folosesc tehnologia blockchain, lipsesc în mare măsură elementul distractiv. Acesta a afirmat: “Acțiunea în jocurile play-to-earn este plictisitoare. Care este scopul dacă jocurile nu sunt distractive?”

Cu toate acestea, Utsumi nu a exclus complet o posibilă integrare a tehnologiei blockchain în viitor. COO-ul a evitat să discute despre utilizarea tehnologiei în viitoarele “super jocuri” Sega programate pentru 2026, afirmând că în prezent compania evaluează dacă tehnologia va avea un impact semnificativ asupra industriei. Între timp, Sony, un alt jucător important din industria jocurilor, pare să adopte tehnologia web3. Compania a depus aparent un brevet pentru un sistem care facilitează transferul și tranzacționarea NFT-urilor PlayStation.

Deși tehnologia blockchain a întâmpinat o rezistență semnificativă din partea jucătorilor în ultimii ani, dezvoltatorii pot continua să exploreze potențialul acesteia ca sursă de venit. Decizia luată de Sega subliniază abordarea precaută a industriei jocurilor față de această tehnologie, cu toate că este posibil să nu dispară complet din peisajul jocurilor.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00