Sindicaliștii din Administrația Fiscală organizează proteste

de admin 2
0 comentariu 37 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Federația Sindicatelor din Administrația Fiscală “Solidaritatea”, afiliată la Blocul Național Sindical, va organiza joi, 13 iulie 2023, un protest în fața Ministerului Finanțelor, cerând indexarea anuală a salariilor angajaților din Agenția Națională de Administrare Fiscală și Ministerul Finanțelor în funcție de rata inflației. Sindicaliștii anunță că protestul din fața Ministerului Finanțelor se va desfășura între orele 13:00 și 14:00, înaintea declanșării grevei de avertisment și a grevei generale.

Prima solicitare a angajaților din ANAF este ca noua lege a salarizării unitare să prevadă indexarea anuală a salariilor din ANAF și MF în funcție de rata inflației.

“Solicităm acest lucru în primul rând pentru a corecta o greșeală gravă a guvernelor anterioare, care au permis indexarea pensiilor conform ratei inflației, dar nu au considerat necesară indexarea salariilor cu aceeași rată, ceea ce a dus la apariția unor dezechilibre grave în bugetul de stat, precum și la creșterea sistemului public de pensii”, a transmis Federația Sindicatelor din Administrația Fiscală “Solidaritatea”.

Sindicaliștii mai solicită consultări reale, nu formale, cu privire la forma și conținutul noii legi a salarizării unitare.

“Dorim ca în noua lege a salarizării unitare, activitatea desfășurată de colegii noștri din MF și ANAF să fie remunerată corespunzător, în conformitate cu importanța socială și complexitatea muncii lor. Subliniem faptul că o remunerare inadecvată a angajaților MF și ANAF va avea un impact negativ asupra încasărilor bugetare propuse, va duce la scăderea gradului de conformare voluntară a agenților economici, va stimula creșterea evaziunii fiscale și va reduce colectarea impozitelor și taxelor. Considerăm că degradarea acestor indicatori în ultimii ani a coincis cu scăderea puterii de cumpărare efective a angajaților MF și ANAF, exact așa cum gradul de colectare a taxelor și impozitelor și toți ceilalți indicatori s-au îmbunătățit în perioada în care veniturile reale ale angajaților au crescut”, a mai declarat Federația Sindicatelor din Administrația Fiscală “Solidaritatea”.

De asemenea, Federația solicită elaborarea unui statut pentru personalul din ANAF și includerea sporurilor existente în salariul de bază.

“Cerem ANAF să utilizeze toate prerogativele de care dispune pentru a elabora și adopta un statut pentru personalul din ANAF și MF. Această solicitare are ca scop reglementarea mai precisă a drepturilor și obligațiilor acestor angajați și, în special, oferirea unui cadru clar în care aceștia să își desfășoare activitatea specifică, feriți de orice influențe sau amenințări din exterior. Solicităm includerea sporurilor actuale de care beneficiază angajații MF și ANAF în salariul de bază. Facem această solicitare pentru asigurarea unei stabilități și predictibilități în ceea ce privește politica salarială și economică a membrilor pe care îi reprezentăm. Până în ultimul moment, păstrăm speranța unei rezolvări rapide a solicitărilor membrilor noștri și evitarea declanșării unui conflict de muncă”, a transmis Federația Sindicatelor din Administrația Fiscală “Solidaritatea”.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00