Spania vrea să consolideze flancul estic al NATO

de admin 2
0 comentariu 35 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Premierul spaniol, Pedro Sánchez, a anunțat marți că Spania va desfășura efective militare în Slovacia și va suplimenta prezența militară în România, în vederea consolidării flancului estic al NATO, conform relatărilor agenției EFE, citate de Agerpres.

Sánchez a făcut aceste declarații în fața jurnaliștilor la sosirea la summit-ul de la Vilnius, unde intenționează să informeze oficial ceilalți lideri ai statelor NATO despre această nouă contribuție a Spaniei. Summit-ul se concentrează pe conflictul din Ucraina, iar premierul spaniol va reitera sprijinul total al Spaniei pentru această țară confruntată cu invazia rusă.

Aceasta va fi prima dată când Spania va trimite militari în Slovacia, iar numărul acestora care vor fi suplimentați în România nu a fost încă precizat, conform agenției EFE. Spania a desfășurat deja în România un radar al Grupului Mobil de Control Aerian (GRUMOCA), cu aproximativ 40 de militari însărcinați cu operarea acestui echipament.

Premierul spaniol va profita de summit-ul de la Vilnius pentru a insista ca NATO să acorde o atenție sporită și flancului sudic al Alianței.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00