TikTok Music intră în competiția streamingului muzical alături de Spotify și Apple Music

by admin 2
0 comentariu 16 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

TikTok Music, o nouă competitoare pe piața serviciilor de streaming muzicală, se pregătește să intre în scenă, înfruntând gigantul Spotify și Apple Music. Platforma este lansată de creatorii aplicației de social media, TikTok, cunoscută la nivel global, și își propune să rivalizeze cu liderii actuali ai pieței.

Serviciul oferă funcționalități similare celor existente, incluzând un catalog muzical vast, datorită parteneriatelor încheiate cu Universal Music Group, Warner Music Group și Sony Music, case de discuri majore. Un punct forte unic este capacitatea sa de a oferi recomandări de melodii bazate pe videoclipurile virale de pe TikTok, un aspect extrem de atractiv pentru utilizatorii mai tineri. Platforma permite, de asemenea, crearea de liste de redare colaborative, căutarea melodiilor pe baza versurilor și importul bibliotecii muzicale de pe alte platforme.

TikTok Music introduce o funcție similară cu Shazam de la Apple, care permite identificarea melodiilor, precum și caracteristici de interacțiune socială, cum ar fi posibilitatea de a comenta pe melodii și albume. De asemenea, oferă o funcționalitate inovatoare de descoperire, permițând utilizatorilor să găsească sugestii de melodii prin derularea verticală, reflectând astfel caracteristicile aplicației TikTok principală.

Cu toate acestea, TikTok Music este disponibilă momentan doar în Brazilia și Indonezia, la un preț de 3,49 dolari pe lună, ceea ce coincide cu prețul abonamentului Apple Music în Brazilia. În comparație, abonamentul Apple Music în SUA costă 10,99 dolari pe lună. TikTok a exprimat entuziasmul său pentru noul serviciu într-un interviu acordat TechCrunch, descriindu-l ca o combinație între puterea de descoperire a muzicii de pe TikTok și funcționalități de streaming de top. Cu toate acestea, planurile de extindere în alte țări, inclusiv SUA, rămân confidențiale.

În ciuda entuziasmului, TikTok Music se confruntă cu o provocare dificilă în a-și câștiga terenul într-o piață dominată de Spotify, care are peste 44 de milioane de abonați în SUA, și de Apple Music, cu 32 de milioane de abonați în SUA. Deși brandul TikTok este recunoscut pe plan global, persistă întrebări legate de capacitatea sa de a se impune într-o piață bine consolidată, având în vedere prețurile sale necompetitive și disponibilitatea limitată.

Articole similare

Comentarii

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00