Astăzi s-a desfășurat prima probă la Titularizarea profesorilor, sesiunea 2023

de admin 2
0 comentariu 37 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, astăzi, 12 iulie, începe proba scrisă la concursul de titularizare. Un număr de 1.071 de candidați sunt din județul Constanța.

Proba a început la ora 09:00, dar candidații trebuiau să fie prezenți în sala de examen mai devreme de ora 07:00, cel târziu 08:00. Candidații care nu sunt prezenți în sală înainte ca plicurile cu subiecte să fie deschise nu mai pot susține proba scrisă.

După primirea subiectelor de concurs, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore. Timpul se poate depăși cu 1-2 ore numai dacă candidații prezintă o dovadă a deficienței sale. Pentru redactarea lucrărilor se folosește numai cerneală de culoare albastră sau pix cu pastă de culoare albastră.

Conform Ministerului Educației, concursul de Titularizare în învățământul preuniversitar, sesiunea 2023, constă într-o probă scrisă pe baza programelor specifice, fără inspecție la clasă.

Conform Metodologiei, pentru a se angaja într-o unitate de învățământ pe perioadă nedeterminată, cadrele didactice trebuie să obțină minimum nota 7 la proba scrisă de la Titularizare 2023. Totodată, pentru a obține un post de suplinitor, candidații trebuie să obțină minimum nota 5.

Rezultatele inițiale vor fi afișate în data de 18 iulie 2023. În perioada 18-19 iulie se vor înregistra contestațiile la inspectoratele școlare și la centrele de evaluare. Contestațiile se pot realiza electronic (documente scanate), prin poștă electronică (email la adresa indicată de inspectoratele școlare).

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00