Biden este de părere că Ucraina nu poate, momentan, să adere la NATO

de admin 2
0 comentariu 20 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a declarat că Ucraina nu este încă pregătită pentru a adera la NATO. Acesta spune că războiul trebuie să se termine pentru ca Alianța să ia în considerare o eventuală aderare a Ucrainei.

Biden a spus că deși discuția despre aderarea la NATO este prematură, Statele Unite și aliații săi vor continua să ajute Ucraina cu armament și muniții necesare pentru a se apăra de Rusia. Președintele Statelor Unite a făcut asemenea declarații înainte de plecarea sa în Europa.

„Nu cred că avem unanimitate în NATO cu privire la aducerea Ucrainei în familia NATO, pentru moment, acum, în mijlocul unui război. De exemplu, dacă am face asta, atunci, pentru că noi suntem determinați să apărăm fiecare centimetru de teritoriu NATO, pentru că acest război continuă, atunci am fi toți în război, în război cu Rusia”, a spus Biden.

Președintele a discutat pe larg cu Volodimir Zelenski pe această temă și i-a spus acestuia că Statele Unite vor continua să ofere securitate și armament Ucrainei așa cum o face și pentru Israel câtă vreme procedura de aderare va fi0 în desfășurare.

„Cred că trebuie să găsim o cale rațională pentru Ucraina, pentru ca ea să poată să se califice să intre în NATO”, a mai spus Biden adăugând și că a refuzat solicitarea dictatorului rus de a bloca aderarea țării înainte de război, tocmai pentru că Alianța are o politică a ușilor deschise. „Cred, totuși, că este prematur să cerem un vot acum, pentru că mai sunt și alte criterii, inclusiv democratizarea și altele”, a mai declarat Biden.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00