Recomandări pentru pasageri în vârf de sezon

de admin 2
0 comentariu 26 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a transmis astăzi o serie de recomandări în contextul creșterii traficului aerian, iulie și august fiind luni în care acesta atinge valorile maxime anuale.

  1. Pasagerii trebuie să se informeze permanent asupra orelor de decolare ale aeronavelor, menținând contactul cu operatorul aerian pentru a primi informații în cazul oricăror modificări.
  2. Pasagerii trebuie să se prezinte la aeroport la ora recomandată de compania aeriană, de regulă cu 3 ore înainte de ora planificată a zborului și să evite, pe cât posibil, să călătorească având bagaj de cală. În lipsa acestuia, dar cu check-in-ul efectuat online, se pot prezenta direct la controlul de securitate, evitând cozile la ghișee, iar la destinație, se evită așteptarea pentru preluarea bagajului de pe bandă.
  3. Pasagerii nu trebuie să transporte în bagajul de cală obiecte de valoare (bijuterii, electronice scumpe, etc.) sau bani, deoarece companiile aeriene nu răspund de pierderea lor. Iar în cazul extrem în care bagajul este pierdut, despăgubirile acordate sunt limitate și depind doar de greutatea bagajului. Se recomandă ca obiectele de valoare să fie păstrate asupra pasagerului sau în bagajul de mână.
  4. Pasagerii trebuie să se informeze asupra drepturilor lor, inclusiv asupra compensaților pe care le pot primi și situaților în care acestea pot fi acordate. Regulamentul (CE) nr. 261/2004 al parlamentului european și al consiliului prezintând clar toate condițiile.
  5. Pasagerii trebuie să apeleze reprezentanții companiilor aeriene (sau firmele de handling care reprezintă companiile aeriene pe aeroporturi) pentru a primi informații și, în cazul întârzierilor / anulărilor zborurilor, asistență medicală.
  6. Pasagerii trebuie să apeleze la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (021/9551) atunci când consideră că le-au fost încălcate drepturile pe care le au în calitate de consumator pe aeroporturile din România.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00