Autoritățile intervin în cazul copiilor cerșetori din fața magazinului Profi

by admin 2
0 comentariu 32 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

În urma semnalărilor privind prezența a doi copii cerșetori în fața unui magazin Profi de pe bulevardul 1 Mai Vechi din cartierul Poarta 6, autoritățile locale au demarat o acțiune de intervenție. Cei doi micuți, un băiețel în vârstă de aproximativ cinci ani și o fetiță mai mare, sunt adesea văzuți cerșind și aparent primind haine și bani de la oameni.

Sensibilizați de situația în care se află acești copii și îngrijorați de faptul că le este furată copilăria, un cetățean a luat legătura cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Constanța. Instituția a reacționat prompt, alertând și Telefonul Copilului (119), care a trimis o echipă mobilă de intervenție.

Echipa mobilă formată dintr-un psiholog, un asistent social și șoferul s-a deplasat la fața locului însoțită de poliție pentru a investiga situația și a stabili cele mai bune măsuri în interesul copiilor. În urma discuțiilor cu aceștia, va fi efectuată o anchetă socială pentru a evalua condițiile de trai și dacă părinții sunt în măsură să aibă grijă de copii.

Marian Vasilache, purtătorul de cuvânt al D.G.A.S.P.C. Constanța, a subliniat că autoritățile doresc ca acești copii să rămână în cadrul familiilor lor, însă, în cazul în care situația o impune, vor fi luate măsuri de protecție de urgență. Aceasta poate include monitorizarea din partea primăriei sau chiar plasarea copiilor sub îngrijirea unui asistent maternal, dacă este necesar.

Acțiunea desfășurată de autorități reflectă preocuparea pentru bunăstarea și siguranța copiilor și evidențiază importanța intervenției prompte în astfel de situații pentru a asigura un mediu adecvat și protecție pentru cei mici.

Articole similare

Comentarii

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00