28
Ingrediente pentru aluat:
- 300 g făină;
- 3 linguri ulei;
- 1 linguriță sare;
- 150 ml lapte;
- 10 g drojdie proaspătă.
Ingrediente pentru umplutură:
- 200 g cuburi roșii;
- 1 ardei gras roșu;
- 1 conservă ton;
- 1 ceapă;
- 2 lingurițe pastă de roșii;
- 1 bilă de mozarella;
- 2 linguri suc de roșii;
- 2 linguri ulei;
- 100 g cașcaval.
Mod de preparare:
- Se desface drojdia în laptele călduț și se amestecă apoi cu făina, sarea și uleiul. Se frământă 10 minute și apoi se lasă la crescut o oră.
- Între timp, ceapa se călește în ulei și, după ce s-a înmuiat, se adaugă tonul bine scurs, pasta de roșii, cuburile de roșii și ardeiul tăiat cubulețe.
- Se întinde aluatul într-o foaie mare, se unge pe o jumătate din suprafața ei cu suc de roșii, se așază umplutura pe aceeași jumătate, mozarella și cașcavalul și apoi se acoperă cu jumătatea cealaltă de aluat.
- Se coace la cuptor 15 minute la foc iute.
Poftă bună!