Proiectele de sănătate și de management al frontierelor vor fi finanțate prin Programul Interreg IPA România-Serbia

de admin 2
0 comentariu 19 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a transmis un comunicat de presă în care a anunțat selectarea a trei proiecte de importanță strategică pentru finanțare prin Programul Interreg IPA România-Serbia. Aceste proiecte, în valoare totală de peste 20 de milioane de euro (fonduri externe nerambursabile), se concentrează pe domeniul managementului frontierei și al sănătății.

În cadrul proiectelor din domeniul sănătății, se urmărește îmbunătățirea infrastructurii de sănătate în zona de graniță prin achiziționarea de echipamente medicale de ultimă generație și prin digitalizarea serviciilor medicale.

Proiectul dedicat managementului frontierei are ca obiectiv creșterea siguranței și securității în zona de frontieră, reducerea criminalității transfrontaliere și a migrației ilegale. Acesta va contribui la consolidarea capacității instituționale a autorităților implicate în gestionarea frontierelor prin achiziția de echipamente specifice.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este Autoritate de Management pentru Programul Interreg IPA România-Serbia 2021-2027, având în vedere bugetul total de 87.725.681 euro. Programul va finanța proiecte în domenii precum protecția mediului și adaptarea la schimbările climatice, sănătate și educație, turism și cultură, precum și managementul frontierelor.

Programul Interreg IPA România-Serbia 2021-2027 a fost aprobat de Comisia Europeană în iulie 2022, fiind primul Program Interreg IPA aprobat la nivel european pentru această perioadă. Potențialii beneficiari vor utiliza sistemul informatic JeMS pentru transmiterea documentelor și vor beneficia de opțiuni de costuri simplificate pentru decontarea cheltuielilor, precum și de o simplificare a sistemului de implementare a proiectelor.

Aria eligibilă a Programului cuprinde trei județe din România (Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți) și șase districte din Serbia (Severno Banatski, Srednje Banatski, Južno Banatski, Braničevski, Borski și Podunavski), conform surselor oficiale.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00