Sindicatul „Familia” organizează un protest împotriva eliminării facilităților fiscale în construcții

de admin 2
0 comentariu 36 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Federația Generală a Sindicatelor „Familia” organizează un protest împotriva planurilor Guvernului României de a elimina facilitățile fiscale acordate sectorului de construcții. Acțiunea de protest va avea loc în data de 26 iulie, în Piața Victoriei din București, între orele 9:00 și 13:00.

Inițiatorii mișcării de protest susțin că este dificil de înțeles graba cu care Guvernul României intenționează să încalce angajamentele asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Potrivit PNRR, în cadrul “Componentei 8 – Reforma fiscală și reforma sistemului de pensii”, Guvernul României s-a angajat față de Uniunea Europeană să modifice Codul Fiscal în vederea reducerii treptate a stimulentelor fiscale pentru personalul angajat în sectorul construcțiilor.

Reducerea graduală a acestor stimulente fiscale urmează să înceapă în 2025 și să se încheie până la sfârșitul anului 2028. Astfel, se pune întrebarea de ce Guvernul României dorește să introducă, începând cu 1 septembrie 2023, o măsură care era planificată să fie implementată treptat în perioada 2025-2028.

Președintele FGS „Familia”, Gheorghe Bălăceanu, a lansat un apel nu doar către membrii de sindicat afiliați la federație, ci și către toți constructorii din România, invitându-i să participe la protestul din 26 iulie.

“Dragi colegi, Guvernul României nu renunță la eliminarea facilităților fiscale pentru constructori și lucrătorii din industria materialelor de construcții. Fac un apel către toate sindicatele afiliate, precum și către toți lucrătorii din cele două sectoare de activitate care vor fi drastic afectați de aceste măsuri să fie prezenți la protestul din 26 iulie, în București. Avem autorizație conform legii. Este momentul să ne luptăm pentru drepturile noastre. Vrem să lucrăm în România, nu să fim alungați din țară în căutarea unor salarii mai bune în străinătate”, a declarat acesta.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00