Liderii PSD solicită demisia ministrului Gabriela Firea, dar ea, nu!

de admin 2
0 comentariu 32 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Liderii PSD solicită demisia ministrului Familiei, Gabriela Firea, în urma scandalului public legat de azilele groazei, conform unor surse social-democrate citate de Știripesurse.ro. Cu toate acestea, Firea, prim-vicepreședinte PSD, nu intenționează să demisioneze și afirmă că nu are nicio implicare în neregulile din azile. Cu toate acestea, Firea a indicat că “se pune la dispoziția partidului” în această problemă, dacă forul de conducere al PSD îi va solicita demisia, conform surselor menționate.

Liderii PSD care consideră că prelungirea scandalului va afecta serios imaginea partidului exercită presiuni asupra lui Firea pentru a demisiona “cât mai curând posibil” din funcția de ministru, cel târziu până săptămâna viitoare.

Susținătorii acestei teorii consideră că “vom avea o imagine șifonată” dacă va fi necesar să se ajungă la o votare în Consiliul Politic Național al PSD pentru demisia lui Firea sau retragerea sprijinului politic acordat acesteia. De asemenea, ei menționează că “va părea că a demisionat sub presiunea străzii” în loc să transmită un mesaj de asumare politică, conform surselor citate.

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat la Digi24 că informațiile despre presupusele legături dintre Firea și Ștefan Godei, fostul președinte al Asociației Sf. Gabriel cel Viteaz, “poate fi considerată o problemă de imagine, în perspectiva în care această știre se răspândește pretutindeni” și că “doamna Firea este prima care trebuie să ofere explicații”.

“Din punctul meu de vedere, doamna Firea este cea care trebuie să explice. Din perspectiva mea personală și ca membru de partid al doamnei Firea, și din punct de vedere al atribuțiilor Ministerului Familiei, nu există nicio legătură cu azilele. Din punct de vedere politic, demisia este un act unilateral, nu pot să o îndemn eu”, a afirmat Romașcanu.

“Va trebui să explice această apropiere, dacă a existat, și să ia decizii în consecință. Va fi o întâlnire la nivel înalt a partidului în următoarele zile și această chestiune, probabil, nu va putea fi evitată”, a adăugat purtătorul de cuvânt al PSD.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00