Premierul Ungariei afirmă că aderarea Ucrainei la NATO ar putea declanșa Al Treilea Război Mondial

de admin 2
0 comentariu 17 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset
Prime Minister of Hungary, Viktor Orban, arrived on the scientific conference entitled "Europa Centralis - History of the Region Throughout the Ages" which was organised by the Jagiellonian University in Krakow, Poland to mark the one hundredth anniversary of the birth of the Polish professor of history Waclaw Felczak. Krakow, Poland, on 9 December, 2016. (Photo by Beata Zawrzel/NurPhoto via Getty Images)

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat vineri într-un interviu acordat postului public de radio că aderarea Ucrainei la NATO ar duce imediat la declanșarea celui de-al treilea război mondial, deoarece ar însemna că alianța nord-atlantică se află într-un conflict cu Rusia, conform informațiilor transmise de MTI.

“Dacă am face ceea ce cere președintele ucrainean, am fi în mijlocul celui de-al treilea război mondial”, a susținut Orban în interviul acordat postului de radio Kossuth.

Într-o știre care relatează în detaliu declarațiile lui Orban, EFE menționează că premierul ungar a acuzat Occidentul că dorește să continue războiul din Ucraina, fără a critica însă în vreun fel țara invadatoare, Rusia.

“Occidentalii doresc războiul. Există o majoritate copleșitoare care susține războiul”, a declarat Orban din orașul Sopron, unde a avut loc o reuniune guvernamentală de trei zile.

Orban a vorbit și despre summit-ul NATO de la Vilnius, care a avut loc marți și miercuri, unde statele membre au discutat, printre altele, despre posibila aderare a Ucrainei la alianță, care a fost momentan respinsă.

În acest sens, Orban a asigurat că “înțelegem cerințele ucrainene (privind integrarea lor în NATO), dar dacă le-am îndeplini, am fi în plin război mondial”.

De asemenea, Orban a criticat stilul de comunicare utilizat de liderii ucraineni, afirmând că acesta este adesea “agresiv și plin de pretenții” și a adăugat că furnizarea de arme occidentale către Ucraina “nu aduce pacea mai aproape”.

Premierul conservator ungar a reiterat că Ucraina “și-a pierdut suveranitatea” din cauza lipsei de resurse financiare și a luptei cu arme occidentale.

Cu toate că Ungaria este una dintre cele două țări membre ale NATO, alături de Turcia, care nu au ratificat încă aderarea Suediei la NATO, Orban nu a anunțat când va fi discutată această problemă în Parlamentul de la Budapesta.

Orban este considerat liderul european cel mai apropiat de Moscova. Cu toate acestea, deși a criticat sancțiunile UE împotriva Rusiei în urma invaziei Ucrainei, el a aprobat toate pachetele punitive ale UE, menționează EFE.

De asemenea, MTI menționează că premierul Orban a declarat că se concentrează pe explorarea măsurilor legale și politice la dispoziția executivului de la Budapesta pentru a împiedica Bruxelles-ul să pună în aplicare planul de cote privind migranții.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00