Rusia critică decizia CIO de a exclude sportivii ruși și belaruși de la Jocurile Olimpice de la Paris

de admin 2
0 comentariu 17 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Președinția Rusiei a criticat decizia Comitetului Internațional Olimpic (CIO) de a nu invita sportivii ruși și belaruși la Jocurile Olimpice de la Paris. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președinției, a exprimat nemulțumirea în cadrul unei conferințe de presă, afirmând că această decizie nu este corectă și că poziția Rusiei este împotriva politizării sportului.

Peskov a subliniat că sportivii ruși ar trebui să aibă dreptul de a concura în competițiile internaționale și că Rusia va continua să colaboreze cu toată lumea, inclusiv cu CIO, pentru a apăra drepturile sportivilor săi.

Începând din februarie 2022, când Rusia a invadat Ucraina, sportivii ruși și belaruși au fost excluși de la mai multe competiții internaționale. Pentru a putea participa, mulți dintre aceștia s-au declarat neutri, conform recomandării CIO. Potrivit site-ului independent rus Holod, aproximativ 200 de sportivi ruși și-au schimbat sau intenționează să-și schimbe cetățenia pentru a continua să concureze în competițiile internaționale.

Cu o zi înainte, ministrul sporturilor din Rusia, Oleg Matîțin, a declarat că decizia CIO încalcă principiile olimpismului, catalogând-o drept discriminare. CIO a anunțat că va lua o decizie privind prezența sportivilor ruși și belaruși la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 la “timpul potrivit”.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00