Exercițiul “Poseidon 2023” a debutat în Portul Constanța, cu participarea a 750 de militari din 9 state

de admin 2
0 comentariu 42 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Portul Constanța a fost gazda ceremoniei de deschidere a exercițiului multinațional “Poseidon 2023” care s-a desfășurat sâmbătă. La acest eveniment important au participat 750 de militari din nouă state, într-o demonstrație a cooperării internaționale în asigurarea securității la Marea Neagră.

Contraamiralul de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru, comandantul Flotei “Viceamiral Vasile Urseanu”, a subliniat că obiectivele exercițiului sunt adaptate la amenințările specifice din Marea Neagră.

“Prin desfășurarea acestui exercițiu, ne propunem să menținem căile de navigație libere în fața pericolului reprezentat de minele maritime. Utilizăm capabilități reale pentru a putea detecta și distruge minele în timp util. Am planificat secvențe de cooperare interinstituțională împreună cu toate instituțiile din Constanța, astfel încât să putem face față oricăror provocări care pot apărea”, a declarat contraamiralul Cojocaru într-o conferință de presă.

El a exprimat încrederea că cei peste 750 de militari din cele nouă state implicate în exercițiu vor reuși să îndeplinească obiectivele propuse.

“Un alt obiectiv important pentru noi este certificarea fregatei ‘Regina Maria’, astfel încât să o punem la dispoziția NATO în 2024. De asemenea, ne propunem să evaluăm și să certificăm ofițerii NATO Response Force. Împreună cu Centrul de instruire, simulare, evaluare și jocuri de război, vom evalua toate aceste capacități pe care le avem în cadrul exercițiului”, a adăugat comandantul Flotei “Viceamiral Vasile Urseanu”.

Exercițiul multinațional “Poseidon 2023” se va desfășura în perioada 14 – 21 iulie și va implica militari din Forțele Navale Române, alte structuri ale sistemului național de apărare, precum și reprezentanți din Bulgaria, Belgia, Franța, Grecia, Italia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii (NAVEUR, Alabama National Guard) și Turcia. Acest exercițiu are ca scop consolidarea cooperării și a interoperabilității între statele participante în domeniul securității maritime la Marea Neagră.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00