Primarul Mangaliei, Radu Cristian, și dosarul Grimberg: Povestea din spate

de admin 2
0 comentariu 101 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, împreună cu alte șapte persoane, au fost trimiși în judecată pentru corupție. Această informație vine ca un șoc, deoarece primarul era considerat de mulți cetățeni ai orașul drept intangibil și chiar primarul însuși credea că este deasupra legii. Cu toate acestea, procurorii au adunat dovezi suficiente pentru a-l acuza pe Radu Cristian de infracțiuni de corupție în cadrul celebrului dosar Grimberg.

Potrivit acuzațiilor, Radu Cristian este acuzat de abuz în serviciu, în legătură cu încheierea a 95 de contracte de asistență juridică pentru primăria Mangalia cu societatea de avocatură Grimberg, reprezentată de avocatul Andrei Costin Grimberg. Aceste contracte au fost încheiate în perioada octombrie 2014 – decembrie 2017, cu încălcarea dispozițiilor legale.

Investigațiile DNA au dezvăluit că existau legături anterioare între inculpați. Radu Cristian și Andrei Costin Grimberg au avut legături profesionale în trecut, iar relațiile de prietenie dintre Radu Cristian și Daniel Vlăescu, încă din copilărie, au influențat încheierea acestor contracte.

Procurorii au constatat că întreaga procedură de achiziție a serviciilor juridice a fost fraudată. Actele semnate au fost întocmite în mod fictiv, iar sumele de bani implicate au fost considerabile. Primăria Mangalia a fost prejudiciată cu suma totală de 13.675.922 lei.

În plus, procurorii au descoperit că Andrei Costin Grimberg și soția sa, Cristiana, au beneficiat de sume importante din contractele încheiate cu primăria. Soția lui Grimberg a obținut chiar un post de consilier juridic la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, ceea ce ridică suspiciuni cu privire la posibila influență exercitată în această privință.

Cu toate acestea, deși acuzațiile sunt extrem de grave, primarul Radu Cristian rămâne în continuare membru al PNL și nu i s-a retras sprijinul politic. Potrivit statutului partidului, un membru poate fi exclus doar în cazul unei condamnări definitive. Decizia de a-i retrage sprijinul politic președintelui CJ, Mihai Lupu, a fost luată în urma unor controverse și lipsei de colaborare și comunicare cu colegii din partid.

Așteptăm cu nerăbdare finalizarea procesului pentru a afla verdictul final și consecințele care vor urma pentru cei implicați.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00