Primarul Mangaliei și directorii instituțiilor de învățământ discută strategii pentru înscrierea preșcolarilor în grădinițe

de admin 2
0 comentariu 49 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a convocat recent o întâlnire cu directorii instituțiilor de învățământ din oraș și cu inspectorul școlar general al județului Constanța, profesorul Sorin Mihai, pentru a discuta despre procedura de înscriere/reînscriere a preșcolarilor în grădinițele din localitate.

În cadrul întâlnirii, directorii au prezentat problemele cu care se confruntă, având în vedere că, începând cu acest an școlar, învățământul preșcolar devine obligatoriu pentru grupa mijlocie și mare, conform noilor reglementări din legea Educației.

Aceștia au evidențiat limitările spațiilor din unitățile de învățământ și cererea foarte mare pentru frecventarea grădiniței, în special pentru copiii din grupa mică. Profesorul Sorin Mihai, reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean, a explicat că înscrierea copiilor în grupa mijlocie și mare este obligatorie, urmând ca cererile pentru grupa mică să fie rezolvate în funcție de disponibilitatea spațiilor.

“Conform noilor reglementări din Educație, anul școlar 2023-2024 aduce mai multe modificări cu o bază legală clară. Rog toți directorii de școli și grădinițe să respecte aceste modificări și să se asigure că toți copiii vor fi primiți la grupa mijlocie și mare, iar acolo unde este posibil conform metodologiei, să se suplimenteze locurile în conformitate cu legislația. În cazul în care nu există capacitate instituțională pentru grupa mică, copiii vor fi redirecționați către alte grădinițe din oraș care au locuri libere sau se vor găsi alte soluții”, a precizat inspectorul școlar general.

Primarul municipiului, Radu Cristian, a arătat deschidere în a găsi soluții pentru problemele directorilor de școli și a părinților, menționând că, începând cu anul viitor, anumite spații educaționale ar putea fi renovate și utilizate pentru a satisface toate cererile.

“Pentru anul școlar 2024-2025 avem posibilitatea de a transforma clădirea școlii din Neptun într-o grădiniță cu program normal sau prelungit, în funcție de resursele disponibile, în condițiile în care și grupa mică devine obligatorie, astfel încât să avem suficiente locuri pentru toți copiii. Un alt spațiu care ar putea fi utilizat în beneficiul celor mici este fosta grădiniță socială de la unitatea preșcolară nr. 4. Știu că există presiune asupra grădinițelor cu program prelungit, dar vom analiza situația și vom face tot posibilul să rezolvăm în mod favorabil toate cererile. În prezent, avem în construcție două creșe și sperăm că în anii următori vom avea mai multe locuri disponibile în creșe și grădinițe pentru toți copiii din oraș”, a subliniat primarul Radu Cristian.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00