Aeroportul Otopeni paralizat de greva din transporturi: Zboruri anulate și întârzieri masive către Italia

de admin 2
0 comentariu 58 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Aeroportul Internațional Otopeni se confruntă cu haos și dezamăgire pentru mii de călători români, în urma grevei din sectorul transporturilor. Mai multe zboruri din București către destinații din Italia suferă întârzieri de câteva ore sau chiar au fost anulate. Angajații din Italia au oficial intrat în grevă, iar piloții de la alte două companii low-cost s-au alăturat protestului.

De asemenea, piloții din Belgia au organizat proteste în aceste zile. Românii aflați în această situație se simt neputincioși, deoarece niciun reprezentant al companiilor responsabile nu furnizează informații, acuzând că vor apela la autoritățile statale.

Greviștii din Italia și Belgia cer revenirea salariilor angajaților la nivelul anterior pandemiei de COVID-19. În perioada restricțiilor de călătorie, aceștia au fost nevoiți să accepte temporar o reducere salarială. Odată cu revenirea la o stare de normalitate, piloții susțin că nu li se mai respectă perioadele de odihnă. În aceste condiții, pasagerii se confruntă cu frustrare și disconfort.

În Belgia, peste 16.000 de pasageri nu au reușit să ajungă la destinațiile lor, în timp ce în Italia, niciun avion nu a putut decola sau ateriza din cauza grevei personalului.

În cazul în care întârzierile au provocat așteptări de peste cinci ore, pasagerii au posibilitatea de a solicita reprogramarea zborului prin intermediul call center-ului. De asemenea, li se oferă opțiunea de a primi o compensație de 120% din tariful inițial plătit, sub formă de credit în aplicația companiei aeriene pentru rezervări viitoare, sau de a primi rambursarea integrală a costului biletului.

Situații tensionate au avut loc și pe Aeroportul Heathrow din Londra, unul dintre cele mai mari din Europa, unde mormane de bagaje au rămas nemanipulate în fața unuia dintre terminale. Această situație a fost generată de lipsa personalului necesar pentru gestionarea acestora.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00