Cyberpunk 2077: De la controversă la apreciere în rândul jucătorilor

by admin 2
0 comentariu 24 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Cyberpunk 2077, unul dintre cele mai controversate jocuri din istoria industriei, pare să își revină după o lansare dificilă, primind acum evaluarea “Foarte pozitivă” pe Steam în urma recenziilor pozitive primite de la gameri. Peste 80% din cele peste 540.000 de recenzii sunt favorabile. Să vedem însă cum a ajuns acest joc la acest punct, de la dezamăgirea inițială până la aprecierile recente.

Totul a început în 2012, când studioul CD Projekt a anunțat că lucrează la un nou joc inspirat de un board game. În ciuda puținelor informații disponibile la acea vreme, teaser-ul din 2013 a stârnit entuziasm și a generat un val de anticipație. La momentul respectiv, fanii se bucurau încă de The Witcher 2: Assassins of Kings, iar continuarea promisă avea să apară doi ani mai târziu. Aceasta a condus la o schimbare de planuri în cadrul CD Projekt, care a amânat lansarea Cyberpunk 2077.

Anii au trecut, trailerele au continuat să apară, dar jocul întârzia să-și facă apariția… până în 2020, când a fost în cele din urmă lansat. Cu toate acestea, lansarea s-a dovedit problematică, iar mulți gameri nu au putut juca jocul în primele săptămâni. Cei mai afectați au fost posesorii de console vechi, pe care jocul abia dacă pornea și, atunci când o făcea, rula într-un mod dezamăgitor, cu setări grafice extrem de scăzute. Doar pe platforma Steam, jocul a acumulat aproximativ 60.000 de recenzii negative în primele 30 de zile. A fost o perioadă dificilă pentru Cyberpunk 2077, pentru a spune puțin!

De fapt, pentru a înțelege cât de problematică a fost lansarea jocului Cyberpunk 2077, atât Xbox cât și PlayStation au început să ofere rambursări clienților care achiziționaseră jocul. Ulterior, Sony a luat decizia de a-l retrage complet din magazinul online PlayStation Store. Deși au existat câteva actualizări care au rezolvat o parte dintre probleme, abia după aceea lucrurile au început să se îmbunătățească.

Cu toate acestea, merită să recunoaștem efortul depus de CD Projekt și să apreciem progresul înregistrat de Cyberpunk 2077. Urmează lansarea DLC-ului “Phantom Liberty”, care va introduce actorii Idris Elba și Keanu Reeves în joc. Jocul arată mai bine ca niciodată, iar promisiunea că viitoarea expansiune va aduce schimbări semnificative la nivel de gameplay și grafică ne stârnește așteptările.

Articole similare

Comentarii

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00